Grilované čekanky s octem balsamico

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Čekanka
  • 50 ml Olej olivový
  • 30 ml Balsamico ocet
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 186 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 325.7 mg
  • Vláknina 9333.1 mg
  • Vitamín A 9333.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čekankové hlávky dobře propláchneme a necháme řádně okapat. Hlávky rozpůlíme, posypeme solí, pepřem a rovnoměrně zakapeme olivovým olejem. Rošt potřeme rostlinným olejem.

  • 2

    Před grilováním čekanku namočíme do oleje, necháme okapat a grilujeme zhruba 15 minut. Během grilování čekanku obracíme a potíráme olejem. Čekanku podáváme pokapanou octem balsamico.

Komentáře k receptu