Grilovaná jehněčí kýta s bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1123 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 94 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 63.7 mg
- Vláknina 1088.4 mg
- Vitamín A 1088.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do očištěné kýty uděláme po povrchu zářezy. V misce promícháme bylinky s kořením a ve směsi obalíme rozpůlené stroužky česneku. Zářezy v kýtě vyplníme česnekem. Do zbývající směsi bylinek vmícháme olej a směsí potřeme kýtu. Maso necháme pod fólií přes noc marinovat.
-
2
Kýtu napíchneme na rožeň a grilujeme zprvu zprudka, poté na mírnějším žáru. Kýtu otáčíme a zhruba po 45 minutách odkrájíme propečené maso a grilujeme dál a opět po částech odkrajujeme.