Grilované roštěnky v kořeněné marinádě
Suroviny
- 80 g Cibule
- 700 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 20 ml Kečup
- 30 ml Ocet vinný
- 30 ml Olej rostlinný
- 60 ml Olej slunečnicový
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 0.125 kávová lžička Tabasco
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 50 g
- Sodík 247 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 99.8 mg
- Draslík 618.5 mg
- Vláknina 1071.3 mg
- Vitamín A 1071.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 7.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou roštěnou nakrájíme na 4 plátky, naklepeme a odkrojíme tuk. Cibuli a česnek nakrájíme najemno, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Rošt potřeme olejem.
-
2
Na marinádu v misce promícháme cibuli, česnek, petrželovou nať, olej, ocet, worcester, tabasko, kečup, sůl, pepř a cukr.
-
3
Maso potřeme z obou stran připravenou marinádou, vložíme do pekáče a necháme pod fólií přes noc odležet. Poté okapané plátky roštěné zhruba 10 minut grilujeme zprudka, poté dalších 5 minut na mírném plameni. Během grilování maso obracíme. Před podáváním maso osolíme.