Grilované roštěnky v kořeněné marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 700 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 20 ml Kečup
  • 30 ml Ocet vinný
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 60 ml Olej slunečnicový
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 0.125 kávová lžička Tabasco
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 622 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 247 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 99.8 mg
  • Draslík 618.5 mg
  • Vláknina 1071.3 mg
  • Vitamín A 1071.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 7.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou roštěnou nakrájíme na 4 plátky, naklepeme a odkrojíme tuk. Cibuli a česnek nakrájíme najemno, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Rošt potřeme olejem.

  • 2

    Na marinádu v misce promícháme cibuli, česnek, petrželovou nať, olej, ocet, worcester, tabasko, kečup, sůl, pepř a cukr.

  • 3

    Maso potřeme z obou stran připravenou marinádou, vložíme do pekáče a necháme pod fólií přes noc odležet. Poté okapané plátky roštěné zhruba 10 minut grilujeme zprudka, poté dalších 5 minut na mírném plameni. Během grilování maso obracíme. Před podáváním maso osolíme.

Komentáře k receptu