Špízy na medu
Suroviny
- 25 g Česnek
- 2 kávová lžička Med včelí
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 1 kávová lžička Pažitka
- 2 ks Cibule
- 2 ks Kedlubna
- 2 ks Mrkev kořen
- 6 ks Rajčata
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 161 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 176 g
- Sodík 119 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 1.8 mg
- Draslík 611.2 mg
- Vláknina 13298.9 mg
- Vitamín A 13298.9 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 92.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravenou zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy, poté zeleninu napichujeme na olejem potřené špejle.
-
2
V míse smícháme prolisovaný česnek, med, petržel, pažitku, sůl, pepř a olej.
-
3
Směsí potřeme špízy.
-
4
Grilujeme 10 minut za častého otáčení.