Kuřecí sauté s kokosovým BBB mlékem
Suroviny
- 455 g Kuřecí prsa
- 5 g Zázvor celý
- 40 g Med včelí
- 8 g Kari koření
- 120 g Kokos - mletý (Kopra)
- 120 ml Mléko kokosové
- 700 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 4 kávová lžička Koriandr mletý
- 4 kávová lžička Kmín drcený
- 2 kávová lžička Pepř černý celý
- 0.09 kávová lžička Olej olivový
- 8 ks Kardamom
- 3 ks Chilli paprička sušená
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 819 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 39 g
- Sodík 203 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 92 g
- Cholesterol 72.8 mg
- Draslík 2207.8 mg
- Vláknina 78821 mg
- Vitamín A 78821 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.5 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Marináda sauté:
-
2
Zázvor si oloupeme a nastrouháme. Na pánvi 1-2 minuty pražíme semínka koriandru a kmínu. V hmoždíři nebo v mlýnku semínka rozdrtíme v prášek. Všechny přísady na marinádu smícháme v míse, včetně rozdrcených semínek a řádně promícháme.
-
3
Kuřecí kousky vložíme do marinády, promícháme a necháme aspoň 1 hodinu marinovat.
-
4
Až budeme připraveni na grilování sauté, rozpálíme na pánvi olivový olej a kuře osmažíme. Kuřecí kousky podlijeme marinádou, aby se nevysušily. Můžeme však kuřecí kousky dát na venkovní gril.
-
6
Koření Kari:
-
7
Z kardamomu vytáhneme černá semínka a slupky vyhodíme. I z chilli papriček vyndáme semínka a všechny přísady smícháme v mlýnku a meleme 1-3 minuty, dokud nedosáhneme jemné, práškové konzistence.
-
9
Kokosové BBB mléko:
-
10
V konvici přivedeme vodu k varu. Kokos 3-4 minuty mixujeme v mixéru s vodou. Směs scedíme do misky nebo sklenice přes jemné sítko nebo gázu. Kokos vyhodíme a mléko necháme vychladit v lednici. Spotřebujeme do 2 dnů.