Hajdučský čevap
Suroviny
- 300 g Vepřová kýta
- 300 g Jehněčí kýta
- 250 g Slanina vepřová
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 2 dl Ocet vinný
- 0.5 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Sůl
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Pepř černý celý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 678 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 53 g
- Sodík 1108 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 142.3 mg
- Draslík 785.4 mg
- Vláknina 4428.8 mg
- Vitamín A 4428.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté jehněčí a vepřové maso nakrájíme na nudličky podobně jako hranolky 6cm dlouhé a 1cm silné.
-
2
Maso dáme do mísy, přidáme nakrájenou cibuli na silnější kolečka.
-
3
Připravíme si marinádu:
-
4
do 2dl vinného octa a 0,5dl vody, dáme celý pepř, bobkový list a drobně nakrájenou zelenou petržel.
-
5
Vše krátce povaříme a vychladlou marinádou zalijeme maso s cibulí a necháme 1 hodinu odstát.
-
6
Omytou papriku zbavenou jadřinců a uzenou slaninu nakrájíme na větší kousky.
-
7
Maso, cibuli, papriku a slaninu střídavě napichujeme na grilovací jehly a opečeme na grilu dozlatova.
-
8
Během grilování maso potíráme olivovým olejem, osolíme a opepříme až když je maso opečené.