Panzanella s ančovičkami
Suroviny
- 250 g Bageta
- 100 g Okurky
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Paprika červená
- 2 ks Paprika žlutá
- 1 ks Cibule červená
- 8 ks Ančovička - filety
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 4 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 2 polévková lžíce Ocet ze šampaňského - Balsamic
- 2 polévková lžíce Kapary
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 14 g
- Sodík 598 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 54 mg
- Draslík 801.4 mg
- Vláknina 8725.8 mg
- Vitamín A 8725.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 120.1 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pečivo nakrájíme na kostky o velikosti 2,5 cm a vložíme do misky. Rajčata nakrájíme nadrobno a šťávu, která z nich vyteče, zachytáváme. Pokrájená rajčata přidáme k nakrájenému pečivu.
-
2
Pokapeme olivovým olejem a rukama promícháme. Přilijeme zachycenou rajčatovou šťávu a opět promícháme. Misku zakryjeme potravinářskou folií a na 30 minut odložíme.
-
3
Papriky rozpůlíme a zbavíme semen. Slupkami navrch je rozložíme na rošt a pod rozehřátým grilem opékáme asi 10 minut. Jakmile slupka zhnědne a dužnina změkne, uzavřeme je na 20 minut do mikrotenového sáčku. Poté slupky oloupeme a dužninu nakrájíme nadrobno.
-
4
Okurku podélně rozkrájíme, vydlabeme z ní semena a dužninu nakrájíme na kostičky.
-
5
Do mísy s pečivem a rajčaty přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, papriky, okurku, drobně pokrájené ančovičky, kapary a promícháme. Směs pokapeme červeným vinným octem a octem balsamico, podle chuti osolíme a opepříme.
-
6
Salát ozdobíme bazalkovými lístky a ihned podáváme.