Salát s pečenými paprikami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 120 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 10 g
- Sodík 64 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 254.9 mg
- Vláknina 3732.8 mg
- Vitamín A 3732.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 166.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do sklenice se šroubovacím uzávěrem nalijeme olej, citronovou šťávu, nadrobno nakrájenou petrželku, podle chuti osolíme a opepříme. Sklenici uzavřeme, důkladně protřepeme a odložíme.
-
2
Z paprik odstraníme konce se stopkou a nakrájíme je na čtvrtky nebo třetiny, zbavíme je semen. Čím plošší porce paprik budou, tím se nám budou lépe opékat.
-
3
Z jarních cibulek odřízneme zelenou část, zbytek nakrájíme na kolečka.
-
4
Připravené papriky rozložíme na rošt a pečeme pod rozehřátým grilem asi 10 minut. Slupka by měla mírně zhnědnout a dužnina příjemně změknout. Jakmile je některý kousek hotový, přendáme jej do mísy, kterou zakryjeme potravinářskou fólií. Hotové papriky takto necháme asi 20 minut stát, aby se slupky oddělily od dužniny. Slupky pak oloupeme a dužninu nakrájíme na tenké proužky.
-
5
Nakrájené papriky upravíme na mísu, zálivku ve sklenici ještě jednou protřepeme a papriky jí přelijeme. Povrch posypeme jarními cibulkami.
-
6
Podáváme ihned nebo salát přikryjeme a vychladíme. Vhodnou přílohou je křupavé bílé pečivo.