Grilovaná žebírka s paprikou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 2000 g Vepřová žebra
  • 400 g Paprikové lusky čerstvé
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Anýz mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 827 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 286 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 213.8 mg
  • Draslík 709.8 mg
  • Vláknina 581.7 mg
  • Vitamín A 581.7 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Med smícháme s cayenským pepřem, sójovou omáčkou, octem a hořčicí.

  • 2

    Maso omyjeme, osušíme a potřeme ochuceným medem. Necháme rozležet asi 5 hodin.

  • 3

    Rozehřejeme máslo, přidáme anýz, nasekanou cibuli, očištěnou, na kostičky pokrájenou papriku, za stálého míchání dusíme asi 5 minut. Nakonec osolíme a opepříme.

  • 4

    Žebírka vyjmeme z marinády a osušíme. Na grilovacím tácku grilujeme maso asi 25 minut, během grilování je občas obrátíme. Průběžně potíráme marinádou.

  • 5

    Cibuli s paprikou ohřejeme na okraji grilu v misce a podáváme s žebírky.

Komentáře k receptu