Ciabatta s ančovičkami a olivami
Suroviny
- 115 g Mozzarella
- 60 g Ančovičky konzervované
- 1 kávová lžička Sůl
- 6 ks Olivy černé
- 2 ks Ciabatta
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 22 g
- Sodík 2022 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 23.6 mg
- Draslík 113.7 mg
- Vláknina 10029.8 mg
- Vitamín A 10029.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ciabattu nakrájíme na plátky silné asi 2cm a dozlatova opečeme pod rozehřátým grilem. Opečené plátky navrchu potřeme rozkrojeným stroužkem česneku a potom olejem.
-
2
Každou topinku potřeme 2 lžičkami kečupu, mírně osolíme, opepříme a obložíme plátkem mozzarelly. Topinky posypeme nasekanými bylinkami a ozdobíme nakrájenými olivami a proužky ančoviček.
-
3
Topinky vložíme zpět pod gril asi na 2 minuty, aby se sýr rozpustil.
-
4
Podáváme horké.