Palačinky s dýňovo-rajčatovým čatní
Suroviny
- 300 g Rajčata
- 20 g Hořčice v prášku
- 5 g Sůl
- 15 g Pepř černý mletý
- 15 g Skořice celá
- 40 g Máslo čerstvé
- 400 g Dýně
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 ml Ocet kvasný lihový
- 30 ml Olej olivový
- 300 ml Mléko polotučné
- 3 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 24 g
- Sodík 556 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 203.5 mg
- Draslík 806 mg
- Vláknina 13000 mg
- Vitamín A 13000 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na čatní nadrobno nakrájíme dýňovou dužninu. Rajčata omyjeme a rovněž nadrobno nakrájíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Oloupaný česnek nadrobno nasekáme.
-
2
Dýňovou dužninu a rajčata vložíme do hrnce. Přidáme hořčici v prášku, sůl, pepř a celou skořici. Přilijeme ocet. Zvolna přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 30 minut, až hmota zhoustne. Občas promícháme. Skořici nakonec vyjmeme.
-
3
Na palačinky dohladka rozmícháme mléko a mouku. Osolíme a necháme 20 minut odpočinout. Přimícháme vejce. V pánvi vždy rozehřejeme trochu másla a oleje. Postupně upečeme palačinky. Potřeme je čatní a zavineme.