Jablkové čatní s ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 153 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 3 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 265.9 mg
- Vláknina 8998.7 mg
- Vitamín A 8998.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a spolu s oloupanou cibulí je umeleme. Přidáme nasekané ořechy, cukr, ocet, sůl, pepř, chilli koření a do plátýnka svázané hřebíčky. Směs za častého míchání vaříme do zhoustnutí.
-
2
Odstraníme hřebíčky, ještě horké čatní naplníme do čistých skleniček a zavíčkujeme.
-
3
Podáváme k masům.