Žemle s kuřecím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 858 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 53 g
- Sodík 190 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 126 mg
- Draslík 1118.3 mg
- Vláknina 9800 mg
- Vitamín A 9800 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.1 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná kuřecí prsa nakrájíme na řízky. Papriky rozčtvrtíme a zbavíme semínek, houby očistíme a pokrájíme na čtvrtky, česnek prolisujeme. Salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat. Změklé máslo smícháme se sušenými bylinkami a česnekem. Lilek očistíme, rozkrájíme na špalíky.
-
2
Maso a zeleninu položíme na plech, na který jsme vlili olej. Opékáme z obou stran ve středně předehřáté troubě.
-
3
Žemle rozkrojíme a potřeme bylinkovým máslem. Na spodní část žemle položíme osušený list salátu, zeleninu, maso, opět list salátu a přiklopíme vrchní částí žemle.