Pstruh ve slaninovém kabátku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 768 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 59 g
- Sodík 1738 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 1013.1 mg
- Vláknina 2557.8 mg
- Vitamín A 2557.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pstruhy omyjeme zvenku i zevnitř a vysušíme papírovou utěrkou. Smícháme worcester s citronovou šťávou a pstruhy natřeme zvenčí i zevnitř, poté nasolíme.
-
2
Kůži potřeme rozdrceným rozmarýnem a ryby kompletně zabalíme do slaniny a vložíme do grilovacích košíků na ryby. Pečeme 8 minut z každé strany, slanina by měla být upražená a křupavá.
-
3
Slaninu nejíme, je jen pro zvýraznění chuti. Podáváme ozdobené kolečkem citronu.