Pikantní borůvkové čatní
Suroviny
- 75 g Borůvky sušené
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Cibule červená
- 1 ks Masox
- 1 špetka Zázvor mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Víno červené
- 1.5 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- 4 polévková lžíce Citronová šťáva
- 4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 109 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 0 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 74.4 mg
- Vláknina 3460.5 mg
- Vitamín A 3460.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Chilli papričku rozřízneme, zbavíme semínek, opláchneme studenou vodou a nakrájíme ji najemno. Masox rozmícháme s vodou a necháme v hrnku přejít varem.
-
2
Ve větší pánvi smícháme vývar z Masoxu, nakrájenou cibuli, chilli papričku, česnek, poměrančovou šťávu, víno, ocet a sušené borůvky. Směs za občasného míchání dusíme, dokud cibule nezměkne a omáčka nezhoustne.
-
3
Nakonec čatní dochutíme zázvorem a citronovou šťávou.