Jehněčí pečeně se salsa rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Sezam - semena
  • 750 g Jehněčí pečeně
  • 350 g Rýže dlouhozrnná
  • 60 g Hrozinky
  • 60 ml Salsa rajčatová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.7 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 734 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 104 g
  • Sodík 1041 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 147 mg
  • Draslík 623.1 mg
  • Vláknina 3300.2 mg
  • Vitamín A 3300.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme si v osolené vodě rýži (15 minut) a necháme ji okapat. Jehněčí odblaníme. Smícháme olej, rozetřený česnek, limetkovou šťávu, sůl a pepř, maso touto marinádou polijeme a necháme odležet 30 minut. Opražíme sezamová semínka, přidáme salsu, hrozinky a vše prohřejeme.

  • 2

    Rozpálíme gril, jehněčí maso položíme na rošt a grilujeme ze všech stran 6 minut. Až bude maso měkké, necháme ho 5 minut odpočinout.

  • 3

    Na talíře nasypeme kopečky rýže, polijeme je salsou a přidáme plátky jehněčího masa.

Komentáře k receptu