Grilovaná treska tandoori s raita omáčkou
Suroviny
- 200 g Jogurt bílý
- 700 g Treska aljašská
- 125 ml Jogurt bílý
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 1 kávová lžička Garam masala
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 1 ks Mrkev kořen
- 0.5 ks Limetka
- 1 ks Okurka salátová
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Máta
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 60 g
- Sodík 147 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 50.5 mg
- Draslík 727.6 mg
- Vláknina 2968.7 mg
- Vitamín A 2968.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Marináda: nejprve smícháme jogurt s chilli kořením, mletou paprikou, mletým kmínem a koriandrem, poté přidáme kurkumu, garam masalu, prolisovaný česnek, rajčatový protlak a šťávu z limety.
-
2
Tresku bez kůže rozdělíme na porce, vložíme do nekovové mísy, přelijeme připravenou marinádou, zakryjeme a v lednici necháme nejméně 4 hodiny marinovat. Mezitím rybu občas obracíme.
-
3
Na omáčku raita smícháme na jemně nastrouhanou okurku se solí, vložíme do cedníku, necháme 10 minut odstát, poté vidličkou vymačkáme vodu. Přendáme do misky, přidáme nastrouhanou mrkev, jogurt, nasekanou mátu a zakrytou omáčku necháme vychladit.
-
4
Gril rozpálíme na vysokou teplotu, tresku vyjmeme z marinády a rozložíme na plech. Ten umístíme pod grilovací mřížku, grilujeme cca 8 minut. Mezitím jednou obrátíme.
-
5
Hotové maso rozdělíme na talíře a podáváme s raita omáčkou.