Biftek s balzamikovou cibulí a rajčaty
Suroviny
- 800 g Hovězí svíčková
- 60 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Koření grilovací
- 1 polévková lžíce Ocet ze šampaňského - Balsamic
- 1 polévková lžíce Koření Italia
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 15 g
- Sodík 135 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 84 mg
- Draslík 1018.2 mg
- Vláknina 4792 mg
- Vitamín A 4792 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do plátků hovězí svíčkové (kus o váze asi 200 g) vetřeme steakové koření. Nakrájenou červenou cibuli a podélně rozčtvrcená rajčata 3-4 minuty restujeme na rozehřáté pánvi (nebo barbecue-grilu) a stáhneme z ohně.
-
2
Připravíme směs ze 2 lžic olivového oleje s naškrábaným česnekem, balzamikovým octem, mletým pepřem a italskými bylinkami (oregano, saturejka, rozmarýn) a promícháme, přidáme osmahnutou cibuli s rajčaty a opět promícháme.
-
3
Zbytek oleje nalijeme do velké pánve a rozpálíme, pokud použijeme mřížku z grilu, potřeme olejem mřížku. Na rozpálený olej nebo grilovací mřížku položíme okořeněné bifteky a 2-3 minuty z obou stran grilujeme. Propečenost masa záleží na naší chuti.
-
4
Hotové bifteky posypeme jemně nakrájenou bazalkou, zakapeme balzamikovým octem a olivovým olejem a přidáme osmahnutou cibuli s rajčaty.