Makrelový špíz
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1246 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 552.2 mg
- Vláknina 480 mg
- Vitamín A 480 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na špíz z makrely použijeme celý filet i s kůží, nekrájíme na kousky, aby se nerozpadl.
-
2
Filety pokapeme šťávou z celého citronu, osolíme a zvlněné podélně napíchneme na jehlu. Grilujeme na středně rozpáleném grilu z obou stran po třech minutách. Nejprve opékáme stranu s kůží.
-
3
Ugrilovanou rybu podáváme přímo na jehle a doplníme ji nějakou pikantní omáčkou.