Kebaby polentové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Polenta instantní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 8 plátek Šunka parmská
  • 7.5 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Mateřídouška
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 165 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 9.3 mg
  • Vláknina 132.5 mg
  • Vitamín A 132.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polentu uvaříme dle návodu na obalu. Přidáme čerstvou mateřídoušku, sůl, pepř.

  • 2

    Polentu rozložíme na desku a rozválíme ji na placku o tloušťce 2,5 cm. Ostrým nožem z ní vykrájíme kostky.

  • 3

    Plátky parmské šunky rozkrojíme podélně na dva pruhy a zabalíme do nich kostky polenty. Napíchneme kostky na grilovací jehly, trochou oleje kebaby potřeme a grilujeme v předehřátém grilu do zlatova. Občas je otočíme.

Komentáře k receptu