Čatní z červené řepy

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 50

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 500 g Cukr krupice
  • 55 g Mouka pšeničná hladká
  • 500 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Nové koření mleté
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 1 kávová lžička Koriandr celý
  • 1 kg Červená řepa
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 58 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 55 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 88.2 mg
  • Vláknina 1630.4 mg
  • Vitamín A 1630.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme řepné bulvy, odkrojené asi 5 cm od natě a za mírného příkonu je vaříme, až změknou. Po vychladnutí řepy oloupeme.

  • 2

    Oloupané řepy a cibuli posekáme na malé kousky a vložíme do varné nádoby. Přidáme nové koření, koriandr, hořčičné semínko, sůl a pepř a přisypeme cukr. Vše přelijeme octem tak, aby byly všechny suroviny zality. Uvedeme do varu, za mírného příkonu tepla vaříme asi 25 minut, směs často mícháme. Ze studené vody a mouky vyšleháme hladkou kaši, kterou přidáme k vařené směsi a za stálého míchání dále vaříme ještě asi 5 minut, až čatní zhoustne.

  • 3

    Hotové čatní odstavíme, necháme zchladnout, pak naplníme do nahřátých vypařených sklenic, které uzavřeme a označíme.

Komentáře k receptu