Čatní dýňové s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 37 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 0 g
- Sodík 23 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 93.9 mg
- Vláknina 706 mg
- Vitamín A 706 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dýni, spařená rajčata a cibuli oloupeme a pokrájíme, zázvorový kořen posekáme a česnek utřeme se solí. Všechny suroviny promícháme ve varné nádobě, uvedeme do varu a za nízkého příkonu tepla vaříme za stálého míchání asi 50 minut, až čatní zhoustne.
-
2
Hotové čatní odstavíme, naplníme do vypařených sklenic, které ihned uzavřeme a označíme. Toto čatní nejlépe chutná několik měsíců dobře vyzrálé.