Čatní dýňové s rajčaty

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 90

Suroviny

  • 170 g Hrozinky
  • 500 g Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Pepř černý celý
  • 3 ks Cibule
  • 6 ks Rajčata
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Ocet vinný
  • 1.5 kg Dýně
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Nové koření mleté
  • 2 polévková lžíce Zázvor celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 37 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 93.9 mg
  • Vláknina 706 mg
  • Vitamín A 706 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni, spařená rajčata a cibuli oloupeme a pokrájíme, zázvorový kořen posekáme a česnek utřeme se solí. Všechny suroviny promícháme ve varné nádobě, uvedeme do varu a za nízkého příkonu tepla vaříme za stálého míchání asi 50 minut, až čatní zhoustne.

  • 2

    Hotové čatní odstavíme, naplníme do vypařených sklenic, které ihned uzavřeme a označíme. Toto čatní nejlépe chutná několik měsíců dobře vyzrálé.

Komentáře k receptu