Omáčka Teriyaki
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 124 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 0 g
- Sodík 231 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 105.1 mg
- Vláknina 375 mg
- Vitamín A 375 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce dáme vývar se sójovou omáčkou, přidáme cukr, zázvor, sůl a ocet. Uvedeme do varu, zmírníme oheň a vaříme do zhoustnutí.
-
2
V misce rozmícháme bramborovou nebo kukuřičnou moučku s vínem do hladka. Vlijeme do hrnce s vývarem a necháme minutu povařit.
-
3
Podává se ke kuřecímu nebo vepřovému masu.