Sataje z vepřového masa
Suroviny
- 500 g Vepřové maso libové
- 125 g Ořechy burské pražené
- 175 ml Mléko kokosové
- 2 kávová lžička Chilli omáčka
- 1 ks Okurka salátová
- 1 ks Chilli paprička
- 0.25 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Kurkuma
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Koriandr mletý
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 605 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 47 g
- Sodík 206 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 88.8 mg
- Draslík 604.2 mg
- Vláknina 7221.1 mg
- Vitamín A 7221.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3165.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
8 bambusových špejlí namočíme na půl hodiny do studené vody.
-
2
Nesolené arašídy ugrilujeme dozlatova pod rozehřátým grilem. Dvakrát je v době grilování otočíme. Necháme vychladnout a poté je rozmixujeme. Můžeme je též i velmi drobně nasekat. Rozmixované arašídy dáme do rendlíku, přidáme ostrou chilli omáčku, kokosové mléko, sójovou omáčku, koriandr, kurkumu, cukr, sůl a za stálého míchání zahříváme. Omáčka se nesmí přichytit dna. Vaříme na mírném plameni 5 minut.
-
3
Maso nakrájíme na kostičky a napícháme na bambusové špejle. Do pekáče vložíme rošt přikrytý alobalem a maso navlečené na špejlích na ně položíme. Maso přelijeme polovinou připravené arašídové omáčky (druhou polovinu nalijeme do misky a dáme stranou) a dáme pod gril. Grilujeme za občasného obracení a potírání vypečenou šťávou 10 minut.
-
4
Sataje servírujeme s arašídovou omáčkou, ozdobené snítky petrželky nebo koriandru a ozdobně nakrájenou okurkou.