Kachna grilovaná s marinádou ze sherry a pomerančové šťávy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 1200 g Kachna domácí
  • 1 kávová lžička Pepř cayenský
  • 1 ks Jablka
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 727 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 177 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 130.3 mg
  • Draslík 426.4 mg
  • Vláknina 1762.6 mg
  • Vitamín A 1762.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchneme a osušíme kachnu. Osolíme ji, opepříme, propícháme kůži, aby mohl volně odtékat tuk.

  • 2

    Cibule oloupeme a pokrájíme na kolečka. Jablko také oloupeme, rozkrájíme na osminy, jádřince odstraníme. Do břišní dutiny kachny vložíme nakrájené cibule a jablko, otvor sepneme, kachnu navlékneme na grilovací jehlu.

  • 3

    V misce promícháme pomerančovou šťávu, sherry, med, sójovou omáčku a cayenský pepř, kachnu potřeme marinádou.

  • 4

    Opékáme 70 minut na rozehřátém grilu. Kachnu obracíme a průběžně potíráme marinádou.

Komentáře k receptu