Koroptev pečená na rožni

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Koroptev
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Nové koření mleté
  • 5 g Houby sušené
  • 60 g Husí sádlo
  • 2 g Zázvor mletý
  • 30 ml Martell cognac
  • 120 ml Omáčka švestková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1616 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 139.1 mg
  • Vláknina 1454 mg
  • Vitamín A 1454 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou koroptev osolíme a opepříme i zevnitř a pomažeme sádlem.

  • 2

    V rozehřátém sádle necháme rozpustit sůl, pepř, mleté nové koření, mleté houby a špetku mletého zázvoru, přilijeme trošku koňaku. Koroptev dáme na rožeň, pozvolna ji opékáme, otáčíme a občas potíráme kořením v sádle.

  • 3

    Upečenou koroptev naporcujeme a podáváme s pikantní omáčkou.

Komentáře k receptu