Koroptev pečená na rožni
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1616 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 139.1 mg
- Vláknina 1454 mg
- Vitamín A 1454 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou koroptev osolíme a opepříme i zevnitř a pomažeme sádlem.
-
2
V rozehřátém sádle necháme rozpustit sůl, pepř, mleté nové koření, mleté houby a špetku mletého zázvoru, přilijeme trošku koňaku. Koroptev dáme na rožeň, pozvolna ji opékáme, otáčíme a občas potíráme kořením v sádle.
-
3
Upečenou koroptev naporcujeme a podáváme s pikantní omáčkou.