Marinované krůtí špízy
Suroviny
- 500 g Krůtí prsa
- 150 g Švestky sušené
- 200 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Jablka
- 8 ks Rajčata Cherry
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Hořčice
- 1 polévková lžíce Majoránka
- 0.43 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 11 g
- Sodík 280 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 81.3 mg
- Draslík 938.9 mg
- Vláknina 10760.2 mg
- Vitamín A 10760.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá krůtí prsa nakrájíme na 4 řízky, podélně je rozpůlíme. Majoránku nadrobno nasekáme, smícháme s oloupaným, nasekaným česnekem, vínem hořčicí, solí a pepřem. Do marinády vložíme maso a marinujeme 3 hodiny.
-
2
Oloupanou cibuli rozkrájíme na čtvrtky, oloupané jablko zbavené jádřince pokrájíme na dílky.
-
3
Maso vyjmeme z marinády, osušíme, pruhy masa střídavě s omytými rajčaty, vypeckovanými švestkami, cibulí a jablky napichujeme na špízy, které potřeme olejem.
-
4
Špízy grilujeme za častého obracení asi 15 minut.