Grilovaná žebírka s paprikou
Suroviny
- 2000 g Vepřová žebra
- 400 g Paprikové lusky čerstvé
- 75 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Anýz mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 827 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 67 g
- Sodík 286 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 213.8 mg
- Draslík 709.8 mg
- Vláknina 581.7 mg
- Vitamín A 581.7 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Med smícháme s cayenským pepřem, sójovou omáčkou, octem a hořčicí.
-
2
Maso omyjeme, osušíme a potřeme ochuceným medem. Necháme rozležet asi 5 hodin.
-
3
Rozehřejeme máslo, přidáme anýz, nasekanou cibuli, očištěnou, na kostičky pokrájenou papriku, za stálého míchání dusíme asi 5 minut. Nakonec osolíme a opepříme.
-
4
Žebírka vyjmeme z marinády a osušíme. Na grilovacím tácku grilujeme maso asi 25 minut, během grilování je občas obrátíme. Průběžně potíráme marinádou.
-
5
Cibuli s paprikou ohřejeme na okraji grilu v misce a podáváme s žebírky.