Gratinované vepřové kotlety s hráškem a šunkovým salámem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Šunkový salám
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 4 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 449 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 171 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 169.3 mg
  • Draslík 377.4 mg
  • Vláknina 1021.5 mg
  • Vitamín A 1021.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety vykostíme, naklepeme, po obvodě nařízneme, osolíme, zaprášíme moukou a po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji.

  • 2

    Přendáme do gratinovacích misek nebo do nízkého pekáčku.

  • 3

    Ve výpeku prohřejeme na kostičky nakrájený salám, hrášek a obojí položíme na kotlety. Vše pokryjeme, rozšlehanou gratinovací směsí z vejce, strouhaného sýru, smetany a soli.

  • 4

    Zapečeme pod grilem nebo ve vyhřáté troubě, až gratinovací směs změkne a zrůžoví.

  • 5

    Podáváme s rýží nebo opékanými brambory a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu