Hruškovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 720 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 45 g
- Sodík 479 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 391.9 mg
- Draslík 352.5 mg
- Vláknina 8572.4 mg
- Vitamín A 8572.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pekáč vymažeme rozpuštěným máslem. Vánočku nakrájíme na plátky. V mléce rozšleháme vejce a skořici. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a zastříkneme citronovou šťávou. Smetanu rozšleháme s marmeládou.
-
2
Pekáče vyložíme plátky vánočky, které jsme namočili v ochuceném mléce. Plátky potřeme rozšlehanou smetanou s marmeládou, pokapeme medem a poklademe plátky hrušek. Hrušky překryjeme dalšími plátky vánočky zvlhčenými ochuceným mlékem. Pokud nám zbudou suroviny, uděláme další vrstvu, která musí končit plátky vánočky.
-
3
Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C, až plátky vánočky zezlátnou.