Hruškovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vánočka máslová
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 0.25 kávová lžička Skořice mletá
  • 3 ks Hrušky
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Marmeláda malinová
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 720 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 479 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 391.9 mg
  • Draslík 352.5 mg
  • Vláknina 8572.4 mg
  • Vitamín A 8572.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pekáč vymažeme rozpuštěným máslem. Vánočku nakrájíme na plátky. V mléce rozšleháme vejce a skořici. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a zastříkneme citronovou šťávou. Smetanu rozšleháme s marmeládou.

  • 2

    Pekáče vyložíme plátky vánočky, které jsme namočili v ochuceném mléce. Plátky potřeme rozšlehanou smetanou s marmeládou, pokapeme medem a poklademe plátky hrušek. Hrušky překryjeme dalšími plátky vánočky zvlhčenými ochuceným mlékem. Pokud nám zbudou suroviny, uděláme další vrstvu, která musí končit plátky vánočky.

  • 3

    Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C, až plátky vánočky zezlátnou.

Komentáře k receptu