Koblížky na špejli
Suroviny
- 130 g Cukr krupice
- 100 g Čokoláda mléčná
- 30 g Máslo čerstvé
- 260 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 ml Mléko plnotučné
- 3 ks Vejce slepičí
- 4 ks Cukr vanilka
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 špetka Sůl
- 5 polévková lžíce Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce čokoládové zdobení
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 10 g
- Sodík 47 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 68.3 mg
- Draslík 151.7 mg
- Vláknina 1975.7 mg
- Vitamín A 1975.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 132.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem utřeme do pěny.
-
2
Mouku smícháme s práškem do pečiva a špetkou soli. Střídavě s mlékem vmícháváme mouku do utřené vaječné směsi. Nakonec zapracujeme olej a těsto necháme 5 minut odpočinout.
-
3
Formu na koblížky vymažeme máslem. Jamky ve formě naplníme těstem a koblížky pečeme asi 5 minut. Po upečení je necháme vychladnout.
-
4
Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme v horké vodní lázni.
-
5
Upečené koblížky napíchneme na špejle a polovinou je namáčíme do čokolády. Koblížky ihned poválíme v čokoládovém zdobení (použijeme zdobení z mléčné i bílé čokolády.) Necháme zaschnout.