Papriky plněné masem a kysaným zelím
Suroviny
- 150 g Játra kuřecí
- 600 g Vepřové maso mleté
- 600 g Paprika zelená
- 100 g Jehněčí maso mleté
- 300 g Hovězí maso mleté
- 250 g Zelí kysané
- 100 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 881 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 69 g
- Sodík 374 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 302.1 mg
- Draslík 1117.8 mg
- Vláknina 5516.5 mg
- Vitamín A 5516.5 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 130.1 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso v míse osolíme, okořeníme pepřem, rozmarýnem a utřeným česnekem. Přimícháme játra, která jsme nakrájeli na drobnější kousky, a dobře promícháme. Papriky očistíme, zbavíme semen, podélně rozřízneme a vyložíme vymačkaným kysaným zelím.
-
2
Papriky naplníme masovou směsí, vložíme do vymazaného pekáče a pod poklicí pečeme při teplotě 180 °C zhruba 40 minut.