Kapr nadívaný
Suroviny
- 600 g Bramborová kaše
- 60 g Cibule
- 30 g Játra kuřecí
- 1600 g Kapr obecný
- 80 g Máslo čerstvé
- 15 g Sardelová pasta
- 10 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 120 g Houby čerstvé
- 150 g Strouhanka
- 200 ml Mléko polotučné
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 708 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1279 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 408.7 mg
- Draslík 1346.2 mg
- Vláknina 6075 mg
- Vitamín A 6075 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra očistíme od šupin, vyvrhneme, omyjeme, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Houby nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, strouhanku namočíme v mléce, játra pokrájíme najemno.
-
2
V pánvi rozehřejeme 20 gramů másla, přisypeme cibuli, houby a krátce orestujeme, přidáme játra, promícháme, stáhneme z plotny, přidáme namočenou strouhanku, sůl, pepř, žloutky, sardelovou pastu, vše spolu důkladně promícháme a směsí naplníme břicho kapra. Otvor zpevníme párátky, vložíme do pekáče, přidáme máslo a vložíme do trouby. Pečeme přibližně 40 minut, občas poléváme vlastní šťávou.
-
3
Kapra naporcujeme a podáváme s bramborovou kaší.