Zelené fazolky zapečené s eidamem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 16 g
- Sodík 558 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 153.9 mg
- Vláknina 3750 mg
- Vitamín A 3750 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sterilované fazolky necháme řádně okapat a pokrájíme. Na oleji připravíme světlou jíšku, zašleháme do ní mléko a deset minut za stálého míchání povaříme. Poté odstavíme a do prochladlé směsi vmícháme nastrouhaný sýr (asi třetinu dáme stranou), žloutek a sníh z bílku.
-
2
Fazolky narovnáme do pekáčku, přelijeme omáčkou, zasypeme odloženým sýrem a zapečeme v předehřáté troubě.