Ryba gratinovaná
Suroviny
- 50 g Sýr Parmezán
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Kari koření
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 kg Filé rybí
- 1 šálek Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1.5 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 18 g
- Sodík 357 mg
- Bílkoviny 114 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 211.9 mg
- Draslík 47.5 mg
- Vláknina 487.7 mg
- Vitamín A 487.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu naporcujeme, osolíme a na másle opečeme na každé straně 5 minut.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a svaříme na hustší omáčku. Necháme ji částečně vychladnout. Poté přimícháme žloutky a a polovinu strouhaného sýra.
-
3
Máslem vymažeme zapékací mísu, naskládáme do ní upečenou rybu, posypeme ji petrželovou natí, přelijeme připravenou omáčkou a posypeme zbylým nastrouhaným sýrem smíchaným se dvěmi lžícemi strouhané housky. Povrch zakapeme máslem zbylým po opékání ryby.
-
4
Zapečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut.
-
5
Jako přílohy podáváme brambory nebo saláty.