Salát s těstovinami
Suroviny
- 350 g Tuňák v oleji
- 25 g Olivy černé
- 175 g Fazolové lusky zelené
- 225 g Těstoviny Farfalle
- 115 g Rajčata Cherry
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Citronová kůra
- 4 ks Bazalka
- 8 ks Ančovička - filety
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 15 g
- Sodík 427 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 69.8 mg
- Draslík 742.3 mg
- Vláknina 7285 mg
- Vitamín A 7285 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V mírně osolené vodě dle návodu uvaříme těstoviny, necháme je okapat a dáme stranou. Udržujeme teplé.
-
2
V menším hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu a vaříme zelené fazolky 5 minut. Necháme je okapat a vmícháme do těstovin. Dáme stranou a udržujeme teplé.
-
3
Gril předehřejeme na střední teplotu, plátky tuňáka opláchneme a osušíme, po obou stranách je opepříme a dáme na mřížku grilu a pečeme po obou stranách 5 minut. Plátky tuňáka rozebereme na velikost jednohubek, vmícháme do těstovin s rozpůlenými rajčátky, ančovičkami, kapary a vypeckovanými olivami. Udržujeme vše teplé.
-
4
Připravíme zálivku: smícháme olivový olej, rozetřený česnek, citronovou šťávu, nastrouhanou citronovou kůru a drcené bazalkové listy. Osolíme, opepříme a zálivkou přelijeme směs těstovin a promícháme.
-
5
Salát přendáme na servírovací mísu a podáváme.