Salát s červenou řepou a pomeranči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 195 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Červená řepa
  • 225 g Rýže dlouhozrnná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Pomeranče
  • 2 ks Čekanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 282 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 782 mg
  • Vláknina 17516.2 mg
  • Vitamín A 17516.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 112.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dle návodu uvaříme rýži, necháme okapat a dáme stranou vychladit. Odkrojíme horní a spodní části pomerančů, odstraníme kůru. Nad miskou zachytíme odříznuté jednotlivé dílky šťávy a dáme do zvláštní misky. Misku se šťávou přikryjeme a dáme vychladit.

  • 2

    Na kostičky nakrájíme červenou řepu, smícháme s pomerančovými dílky, přikryjeme a dáme vychladit.

  • 3

    Do vlažné rýže vmícháme pomerančovou šťávu, osolíme a opepříme.

  • 4

    Čekankovými listy obložíme čtyři talíře, přendáme porce rýže a navrch červenou řepu a pomerančové dílky.

Komentáře k receptu