Salát s červenou řepou a pomeranči
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 1 g
- Sodík 282 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 782 mg
- Vláknina 17516.2 mg
- Vitamín A 17516.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 112.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dle návodu uvaříme rýži, necháme okapat a dáme stranou vychladit. Odkrojíme horní a spodní části pomerančů, odstraníme kůru. Nad miskou zachytíme odříznuté jednotlivé dílky šťávy a dáme do zvláštní misky. Misku se šťávou přikryjeme a dáme vychladit.
-
2
Na kostičky nakrájíme červenou řepu, smícháme s pomerančovými dílky, přikryjeme a dáme vychladit.
-
3
Do vlažné rýže vmícháme pomerančovou šťávu, osolíme a opepříme.
-
4
Čekankovými listy obložíme čtyři talíře, přendáme porce rýže a navrch červenou řepu a pomerančové dílky.