Filipínské bochánky
Suroviny
- 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Cukr krupice
- 125 ml Mléko polotučné
- 65 ml Mléko zahuštěné neslazené
- 125 ml Voda pitná
- 2.5 kávová lžička Droždí sušené
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 19 g
- Sodík 54 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 66.2 mg
- Draslík 29 mg
- Vláknina 6146.7 mg
- Vitamín A 6146.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vodu, kondenzované mléko, vejce, cukr, sůl, změklé máslo, olej, mléko, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto.
-
2
Hotové těsto vyklopíme na pomoučený vál, jemně prohněteme a rozdělíme na 24 koulí. Přikryjeme je fólií a necháme 50 minut kynout.
-
3
Nakonec je pečeme při 175 stupních 10 minut.