Koláč z kukuřičného těsta se švestkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 8 g
- Sodík 17 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 40.9 mg
- Draslík 315.7 mg
- Vláknina 3917 mg
- Vitamín A 3917 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Švestky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme pecek a necháme okapat.
-
2
V misce připravíme drobenku? polohrubou pšeničnou mouku smícháme s cukrem a skořicí, postupně přidáváme olej a promícháváme, až vznikne drobenka.
-
3
V míse rozšleháme vejce s medem a vodou. V druhé míse smícháme kukuřičnou mouku s práškem do pečiva, pomalu ji přisypáváme a přimícháváme k rozšlehanému vajíčku.
-
4
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Formu bez míchadel vyložíme pečicím papírem, nalijeme do ní těsto, rovnoměrně rozprostřeme.
-
5
Na těsto položíme půlky švestek, vše posypeme připravenou drobenkou.
-
6
Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení a světlou kůrku, pekárnu zapneme. Stav propečení kontrolujeme dřevěnou špejlí. Pokud je po vytažení suchá, nelepivá, je koláč již upečený, nečekáme na ukončení programu a pekárnu vypneme.
-
7
Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, po mírném vychladnutí z ní koláč opatrně vyndáme i s pečicím papírem. Ten odstraníme a moučník po vychladnutí nakrájíme a podáváme.