Domácí celozrnný chléb
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Mouka žitná
- 50 g Mouka pšeničná
- 250 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Droždí sušené
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Slunečnice - semena
- 1 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Lněné semínko
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 397 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 6 g
- Sodík 391 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 41 mg
- Vláknina 5153.6 mg
- Vitamín A 5153.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechny druhy mouky, vodu, cukr, sůl, olej a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme Základní program.
-
2
Před dokončením hnětení přisypeme slunečnicové a lněné semínko. Poté necháme chléb vykynout a upéct. Podáváme až zcela vychladne.