Asijský postní pokrm

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Cukr třtinový
  • 100 g Mrkev kořen
  • 200 g Sýr sójový - Tofu
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Paprika zelená
  • 100 g Paprika červená
  • 20 g Solamyl
  • 120 g Sójové výhonky
  • 20 g Smrže čerstvé
  • 100 g Kukmáky
  • 100 g Pekingské zelí
  • 50 ml Olej sezamový
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 dl Vývar zeleninový
  • 1 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 530 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 101 g
  • Sodík 1330 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 1.4 mg
  • Draslík 459.3 mg
  • Vláknina 10935 mg
  • Vitamín A 10935 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.8 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve woku rozpálíme rostlinný olej a postupně orestujeme mrkev, oloupanou a nakrájenou na kolečka, papriky zbavené jádřinců a nakrájené na kostky, pekingské zelí nakrájené na proužky a nakonec všechny houby nakrájené na kousky. Společně podusíme asi 5 minut, přidáme bambusové výhonky, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a ještě 2 minuty povaříme.

  • 2

    Nakonec pokrm zahustíme škrobovou moučkou, osladíme a necháme přejít varem. Vmícháme na kostičky nakrájený tofu sýr, zjemníme sezamovým olejem a podáváme.

Komentáře k receptu