Prsa kuřecí v omáčce s brandy
Suroviny
- 800 g Kuřecí prsa
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 dl Víno bílé
- 2 dl Zakysaná smetana
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 5 polévková lžíce Brandy
- 3 polévková lžíce Hrozinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 56 g
- Sodík 312 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 118.7 mg
- Draslík 561 mg
- Vláknina 292.3 mg
- Vitamín A 292.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchnutá kuřecí prsa naložíme na hodinu do marinády z citronové šťávy, soli a pepře.
-
2
Rozpustíme ve woku máslo, osmahneme na něm kuřecí maso. Posypeme tymiánem, přelijeme vínem, přidáme hrozinky a zakryté dusíme 15 minut, dokud maso nezměkne.
-
3
Smícháme zakysanou smetanu s brandy, omáčku přidáme k hotovému kuřecímu masu.