Ragú z ryby se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Okouník mořský
  • 400 ml Kokosové mléko
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Kafirové listy
  • 4 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Cukr palmový
  • 2 polévková lžíce Kari pasta červená
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 661 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 84.1 mg
  • Draslík 653.5 mg
  • Vláknina 1264 mg
  • Vitamín A 1264 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.9 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z okouníka mořského omyjeme pod proudem studené vody, odložíme a necháme rybu okapat. Nakrájíme na kostky o hraně asi 1,5 centimetru.

  • 2

    Omyjeme papriku, rozkrojíme na polovinu, zbavíme ji semínek, odstraníme bílé žebroví a nakrájíme ji na proužky široké asi 5 milimetrů. Očistíme jarní cibulky a společně s částí zelené natě nakrájíme na kolečka. Nůžkami nastříháme limetkové lístky na proužky.

  • 3

    Připravíme wok, zahřejeme olej a vložíme na něj kari pastu. Pastu přelijeme kokosovým mlékem a přilijeme ještě rybí omáčku. Přidáme ještě pokrájenou papriku a jarní cibulky. Počkáme, až směs začne vřít a vložíme nakrájené rybí kostky. Ztlumíme plamen.

  • 4

    Čtyři minuty povaříme a nakonec posypeme nasekanými limetkovými lístky.

Komentáře k receptu