Z tofu karbanátky
Suroviny
- 400 g Cizrna konzervovaná
- 75 g Sýr sójový - Tofu
- 115 g Brambory vařené
- 75 g Strouhanka
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 ks Cibule červená
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 3 g
- Sodík 501 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 359.6 mg
- Vláknina 13756.5 mg
- Vitamín A 13756.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce dáme nasekanou cibuli, rozetřený česnek, kmín, koriandr, citronovou šťávu a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme 5 minut.
-
2
Do misky dáme konzervovanou cizrnu, tofu, vařené brambory pokrájené na plátky a smícháme. Přidáme směs s cibulí, koriandrem a kořením a promícháme. Rozdělíme na 4 díly a vytvoříme karbanátky. Do talíře nasypeme strouhanku a po obou stranách obalíme karbanátky.
-
3
Ve woku rozehřejeme olej a z každé strany smažíme karbanátky 5 minut.
-
4
Poté ihned podáváme.