Lilková zeleninová směs
Suroviny
- 500 g Lilek
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Olej sezamový
- 2 kávová lžička Víno rýžové čínské
- 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Ocet rýžový
- 1 polévková lžíce Chilli omáčka
- 2.4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 189 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 13 g
- Sodík 505 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 674 mg
- Vláknina 18461.5 mg
- Vitamín A 18461.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky nakrájíme na tenké proužky velikosti bramborových hranolků, dáme je do cedníku, posolíme a necháme stát 30 minut. Poté je opláchneme a osušíme.
-
2
Rozehřejeme 5 lžic rostlinného oleje v předehřátém woku, přidáme proužky lilku a 4 minuty smažíme. Poté lilek vyndáme a necháme okapat. V jiné pánvi rozehřejeme zbylý rostlinný olej, přidáme rozetřený česnek, bílé části pokrájených jarních cibulek, zázvor a smažíme minutu. Přidáme rýžové víno, sójovou omáčku a chilli omáčku. Promícháme.
-
3
Do woku vrátíme proužky lilku s cukrem, rýžovým octem a půl lžičkou soli. Mícháme, poté přidáme solamyl. Mícháme, dokud omáčka nezhoustne.
-
4
Do woku přidáme zelené části jarních cibulek a promícháme. Zakápneme sezamovým olejem a ihned podáváme.