Osm klenotů zeleninky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Cuketa
  • 125 g Hlíva ústřičná
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 2 kávová lžička Víno rýžové čínské
  • 1 ks Chilli paprička
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 polévková lžíce Kaštany vodní
  • 3 polévková lžíce Fazolová černá omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 216 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 186 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 808 mg
  • Vláknina 9615 mg
  • Vitamín A 9615 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 119.9 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme rostlinný olej na předehřátém woku, přidáme pokrájené jarní cibulky a česnek a smažíme 30 vteřin. Přidáme pokrájenou červenou a zelenou papriku, pokrájené vodní kaštany, chilli papričku a pokrájenou cuketu a smažíme 3 minuty. Přidáme hlívu ústřičnou, čínské rýžové víno, omáčku z černých fazolí, sójovou omáčku, cukr a vodu a smažíme další 4 minuty.

  • 2

    Pokrm pokapeme sezamovým olejem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu