Kuřecí řízky v ostré marinádě
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
- 2 g Sůl
- 20 g Mouka pšeničná hladká
- 1 kávová lžička Polévkové koření
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 špetka Koření Orientální
- 2 stroužek Česnek
- 1.37 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 7 g
- Sodík 343 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 125.3 mg
- Draslík 436 mg
- Vláknina 980 mg
- Vitamín A 980 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso omyjeme a osušíme. Nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme.
-
2
Takto připravené maso naložíme do marinády z 1 vejce, 2 lžic oleje, 2 lžic solamylu, 2 ks rozmačkaných stroužků česneku, malé cibule nakrájené na malé kousky, 1 lžičky hořčice, soli, koření Adamovo žebro nebo orientální, pár kapek polévkového koření maggi.
-
3
Do této marinády vložíme kuřecí maso a necháme uležet.
-
4
Když ho vyjmeme z marinády, ještě namočené obalíme ve hladké mouce.
-
5
Na rozehřátém oleji maso osmažíme dozlatova.