Krab v zázvorové omáčce
Suroviny
- 800 g Krab
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 3 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Olej sezamový
- 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 6 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika zelená
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 dl Voda pitná
- 1.5 dl Vývar rybí
- 0.4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 4 g
- Sodík 718 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 118 mg
- Draslík 918.2 mg
- Vláknina 3229 mg
- Vitamín A 3229 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchneme kraby a vyndáme obsah krunýřů. Odřízneme šedou tkáň a odstraníme ji. Kraby opláchneme, ukroutíme jim nožičky a klepítka. Klepítka rozlouskneme a vyndáme z nich maso. Rozdrcené kousky krunýře odstraníme.
-
2
Maso oddělíme a nepoživatelné plíce a vnitřnosti odstraníme. Každého kraba rozřízneme napůl a každou půlku ještě překrojíme.
-
3
Rostlinný olej rozehřejeme v předehřátém woku, přidáme rozetřený česnek a zázvor a minutu smažíme. Přidáme krabí porce a osmahneme je též minutu. Vmícháme pokrájenou papriku, jarní cibulky, sezamový olej, vývar, sherry a cukr. Přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme 4 minuty. Smícháme solamyl s vodou a vmícháme do woku. Přivedeme k varu a mícháme, dokud omáčka nezhoustne.
-
4
Ihned podáváme.