Tofové sendviče
Suroviny
- 60 g Sýr smetanový tavený 45%
- 275 g Sýr sójový - Tofu
- 125 g Mouka pšeničná hladká
- 2 kávová lžička Med včelí
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Okurka salátová
- 4 ks Shiitake houby
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.25 l Voda pitná
- 1.5 dl Jogurt bílý
- 2 polévková lžíce Sezam - semena
- 2 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 9 g
- Sodík 92 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 40.9 mg
- Draslík 1114.1 mg
- Vláknina 20301.6 mg
- Vitamín A 20301.6 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené houby vložíme do misky a zalijeme teplou vodou. Necháme je bobtnat 25 minut. Poté je necháme okapat, vymačkáme z nich vodu a odstraníme tuhé části a houby pokrájíme.
-
2
Z tofu necháme okapat vodu a pokrájíme na tenké plátky. Každý plátek pokrájíme na čtvereček o straně 2,5cm.
-
3
Z okurky vymačkáme vodu a smícháme s houbami, krémovým sýrem a nastrouhaným zázvorem. Osolíme a opepříme. Náplň dáváme mezi dva čtverečky tofu.
-
4
Připravíme si těsto - do mísy dáme mouku, přidáme vejce, vodu, sůl a vypracujeme husté těsto. Přidáme do něj sezamová semínka. Rozehřejeme olej, obalíme sendvičce v těstíčku a osmažíme do zlatova. Poté vyndáme, necháme okapat.
-
5
Připravíme si omáčku - smícháme med, jogurt a mátu.
-
6
Omáčku podáváme zvlášť.