Krevetové zákusky
Suroviny
- 25 g Máslo čerstvé
- 225 g Krevety tygří - loupané
- 10 g Zázvor celý
- 70 g Fazolové klíčky
- 2 kávová lžička Olej sezamový
- 0.5 kávová lžička Maranta třtinová
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Limetka
- 8 plátek Listové těsto
- 1 polévková lžíce Cibulka jarní
- 2 polévková lžíce Chilli omáčka
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 144 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 10 g
- Sodík 173 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 67.2 mg
- Draslík 157.9 mg
- Vláknina 3330.4 mg
- Vitamín A 3330.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V předehřátém woku rozehřejeme slunečnicový olej. Přidáme nakrájenou červenou papriku a fazolové klíčky, smažíme na prudším plameni 2 minuty. Sundáme pánev z plamene, přidáme do něj šťávu z limetky, zázvor, červené chilli a krevety, dobře promícháme.
-
2
V misce smícháme rybí omáčku s marantou třtinovou, směs přidáme do pánve. Vrátíme na plamen a smažíme 2 minuty, dokud směs nezhoustne. Přidáme nať koriandru a promícháme.
-
3
Rozložíme na prkénko plátky listového těsta. Rozpustíme máslo se sezamovým olejem a každý plátek potřeme směsí. Lžící dáme na každý plátek náplň, srolujeme těsto i s náplní a přehneme oba okraje.
-
4
Rozehřejeme ve velké pánvi olej, postupně smažíme po všech stranách, dokud nejsou zlaté a křupavé.
-
5
Na talíři je ozdobíme jarní cibulkou a podáváme horké. Můžeme si namáčet do omáčky chilli.